KNVB tevreden: 'Kan je niet vergelijken met toeristen die over Ramblas lopen'

KNVB tevreden: 'Kan je niet vergelijken met toeristen die over Ramblas lopen'

28-08-2020 16:12
25

Minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport maakt een uitzondering voor de voetballers van het Nederlands elftal: die hoeven niet in quarantaine voor de wedstrijd tegen Polen van volgende week vrijdag.

Aan reizigers die naar Nederland reizen vanuit een 'Code Oranje-land' wordt geadviseerd bij aankomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Dit geldt onder meer voor reizigers uit Frankrijk, Spanje en Groot-Brittanië.

De uitzondering geldt alleen voor de wedstrijd tegen Polen, geeft Van Ark aan in gesprek met De Telegraaf. "De situatie van de KNVB is urgent, want de wedstrijd is al aanstaande vrijdag", aldus Van Ark. "En de KNVB zorgt er ook voor dat voetballers geïsoleerd reizen, dat ze onder begeleiding staan en dat er toezicht is op en rond het veld."

KNVB
De KNVB is tevreden dat er voor de Oranje-internationals een uitzondering wordt gemaakt. "We zijn blij dat onze overheid deze oplossing heeft gerealiseerd en Nederland nu niet achterblijft bij de rest van Europa", laat de voetbalbond in een korte reactie aan Veronica Inside weten. "Dat is goed voor het Nederlandse voetbal en hierdoor kunnen de miljoenen fans Oranje weer in actie zien, daar hebben we met z'n allen lang naar uitgekeken."

Bij de KNVB volgen de voetballers van het Nederlands elftal 'de strengste voorzorgsmaatregelen', zodat ze hun beroep uit kunnen oefenen. "Dat kun je niet gelijk beoordelen met toeristen die zonder noodzaak over een volle Ramblas lopen", wordt er afgesloten.