Van de Looi teleurgesteld: 'Met Bijlow contact gehad, Geertruida nooit gesproken'

Van de Looi teleurgesteld: 'Met Bijlow contact gehad, Geertruida nooit gesproken'

28-08-2020 19:48 Laatste update: 19:52
58

Erwin van de Looi kan zich niet vinden in de uitspraken van Feyenoord over Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida. Volgens Van de Looi zijn beide Feyenoord-spelers absoluut niet onder druk gezet door de KNVB om uit te komen voor Jong Oranje. 

Wit-Rusland, de tegenstander van Feyenoord volgende week vrijdag, wordt aangeduid als een 'Code Oranje-land' en de politieke situatie in het land is allesbehalve geruststellend. Volgens Feyenoord dreigde de KNVB met een schorsing, mochten Bijlow en Geertruida niet voor Jong Oranje uitkomen. Uiteindelijk werd alleen Bijlow opgeroepen.

Wedden

Meer odds

"Er wordt nu gesuggereerd dat wij zouden hebben gedreigd met een schorsing en beide spelers daar persoonlijk over hebben gebeld. Met Geertruida heb ik nooit gesproken. Met Justin heb ik wel contact gehad", geeft Van de Looi aan in gesprek met Voetbal International

Van de Looi wilde naar eigen zeggen alleen weten hoe Bijlow ervoor stond in aanloop naar de interlands met Jong Oranje. "Hij zei dat hij twee wedstrijden zou spelen bij Feyenoord. Vervolgens heeft hij gisteren zelf contact gezocht met onze keeperstrainer met de vraag hoe het ervoor stond. Later heb ik met hem gebeld. Hij zei dat hij fit was en mijn reactie was: mooi, dan neem ik je op in mijn selectie."

Schorsing
De KNVB heeft volgens Van de Looi geen moment gedreigd met een schorsing. "Justin vroeg wat er zou gebeuren als Feyenoord toch nee zou zeggen. Toen heb ik gezegd: ik ben geen jurist, maar volgens mij treedt er dan een regel in werking waarbij je in die periode en de dagen daarna niet mag spelen. In dat geval zou hij de openingswedstrijd van Feyenoord missen. Daar heb ik nog bij gezegd: maar laten we daar ver van wegblijven. Het komt vast allemaal goed."

Het is nog steeds niet duidelijk of de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Wit-Rusland door kan gaan. het Nederlands elftal kreeg een uitzondering op de coronamaatregelen, maar dat is voor Jong Oranje nog niet van toepassing. Van de Looi verwacht dat ook Jong Oranje groen licht gaat krijgen.