St. Pauli haalt weer oude Eredivisie-bekende binnen: Makienok volgt Veerman op

St. Pauli haalt weer oude Eredivisie-bekende binnen: Makienok volgt Veerman op

Gepubliceerd: zaterdag 29 augustus 2020 om 15:06za 29-08-2020 om 15:06

St. Pauli heeft razendsnel gehandeld na het vertrek van Henk Veerman, die vrijdag terugkeerde bij sc Heerenveen. De Volendammer wordt opgevolgd door een andere lange, blonde spits met een Eredivisie-verleden: Simon Makienok is zaterdag gepresenteerd door de cultclub uit Hamburg.

De 29-jarige Deen stond tussen 2017 en januari 2020 onder contract bij FC Utrecht, maar kwam vanwege blessureleed nauwelijks in actie. Tijdens de winterstop verkaste hij naar Dynamo Dresden, dat uiteindelijk uit de Tweede Bundesliga degradeerde. Makienok heeft inmiddels dus weer een nieuwe Duitse club gevonden: de zesvoudig international van Denemarken heeft voor twee jaar getekend in Hamburg.

Makienok heeft altijd al een zwak gehad voor de Freibeuter der Liga, vertelt hij bij zijn presentatie. "Ik heb St. Pauli altijd al een bijzondere club gevonden. Het betekent veel voor mij dat ik deel uit mag maken van de geschiedenis van deze club. Het is geweldig hoe zeer de fans bij deze club betrokken zijn en ik hecht persoonlijk ook veel waarde aan de idealen van St. Pauli: gelijkheid, tolerantie en respect."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws