Voormalig Utrecht-spits test positief op coronavirus: 'En toch gebeurde het'

Voormalig Utrecht-spits test positief op coronavirus: 'En toch gebeurde het'

Gepubliceerd: zondag 10 mei 2020 om 20:33zo 10-05-2020 om 20:33

Laatste update: zondag 10 mei 2020 om 23:07zo 10-05-2020 om 23:07

Simon Makienok is een van de twee spelers van Dynamo Dresden die positief getest heeft op het coronavirus. Dat meldt de voormalig aanvaller van FC Utrecht zelf via Instagram.

Verschillende Duitse media, waaronder Eurosport en Frankfurter Allgemeine publiceren zondagavond over de besmetting van Makienok. Dynamo Dresden wilde de namen van de twee besmette spelers niet bekend maken, maar de oud-spits van Utrecht liet het alsnog weten via Instagram. Makienok verwijderde het bericht vervolgens weer, maar het kwaad was toen al geschied. 

'Ik ben vijf keer getest en vervolgens zijn we weer met de trainingen begonnen', gaf Makienok aan. 'Elke uitslag was negatief, tot er plotseling een test terugkwam die aangaf dat ik positief getest had. Geen symptomen, geen indicaties, niets. Ik heb alle voorzorgsmaatregelen genomen. En toch gebeurde het', aldus Makienok.

Door de twee coronagevallen bij Dresden zijn de komende twee wedstrijden van de club, tegen respectievelijk Hannover 96 en Greuther Fürth, van de speelkalender geschrapt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws