'PSV moet voorbereiding overhoop gooien en strikt weer twee Duitse tegenstanders'

'PSV moet voorbereiding overhoop gooien en strikt weer twee Duitse tegenstanders'

29-08-2020 20:04
51

PSV heeft twee weken voor de start van het Eredivisie-seizoen enkele wijzigingen in zijn oefenschema aangebracht. De Eindhovenaren oefenden zaterdag tegen Hertha BSC en zouden op donderdag 3 september nog tegen VfL Bochum spelen.

Die wedstrijd is echter uit de planning gehaald, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Bij VfL Bochum werd namelijk een positieve coronatest geconstateerd, waardoor de volledige selectie in quarantaine moest. De Tweede Bundesliga-club wordt vervangen door Viktoria Köln, dat één niveau lager speelt.

PSV heeft bovendien een extra oefenwedstrijd ingepland, tegen nóg een club uit de Derde Bundesliga. Op dinsdag 8 september wordt er geoefend tegen MSV Duisburg, dat zaterdag al aantrad tegen Heracles Almelo. Beide oefenduels worden zonder publiek op trainingscomplex De Herdgang afgewerkt.

De ploeg van Roger Schmidt speelde zaterdag in Berlijn en boekte een fraaie 0-4 zege op Hertha BSC. Op zondag 13 september staat de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen op de planning.