Werder is het eens met Feyenoord: 'Besloten dat Chong niet zal meereizen'

Werder is het eens met Feyenoord: 'Besloten dat Chong niet zal meereizen'

Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2020 om 09:18zo 30-08-2020 om 09:18

Werder Bremen laat Tahith Chong niet meereizen met Jong Oranje. De Nederlandse beloften spelen in het kader van de EK-kwalificatie een uitwedstrijd bij Wit-Rusland, maar dat is een land dat door zowel de Duitse als Nederlandse autoriteiten als 'oranje' is aangegeven.

In het geval van Chong zou dat betekenen dat hij na terugkomst vijf dagen in quarantaine moet in Bremen. Daarom heeft Werder besloten om Chong, net als Milot Rashica (naar Kosovo) en Milos Veljkovic (naar Servië), thuis te houden. "We hebben besloten dat zij niet naar hun nationale teams zullen gaan afreizen", zegt directeur Frank Baumann op de clubsite.

Werder heeft alle spelers hard nodig en wil niet dat hun internationals trainingen en wedstrijden moeten overslaan door een verplichte quarantaine. "De regels zouden namelijk betekenen dat ze ook een bekerwedstrijd moeten overslaan", legt Baumann uit. "Dat willen we vermijden."

De trip van Jong Oranje wordt ook bekritiseerd door Feyenoord, dat Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida niet wilde afstaan om dezelfde redenen als Werder. De KNVB was daar echter niet blij mee en dreigde met schorsingen voor de twee jeugdinternationals. Directeur Nico-Jan Hoogma sprak al zijn onbegrip uit over het standpunt van Feyenoord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws