Koert Westerman door het stof na ode aan vrouwelijke PSV-arts: 'Kan echt niet'

Koert Westerman door het stof na ode aan vrouwelijke PSV-arts: 'Kan echt niet'

30-08-2020 17:23 Laatste update: 17:31
193

FOX Sports-commentator Koert Westerman is door het stof gegaan naar aanleiding van zijn commentaar tijdens Jong PSV-Excelsior. Toen de vrouwelijke clubarts van Jong PSV het veld op kwam om één van de spelers te behandelen, kon Westerman zich niet beheersen.

De commentator stak zijn bewondering voor Suzanne Huurman niet onder stoelen of banken, toen de clubarts zich meldde voor een blessurebehandeling. Westerman fantaseerde openlijk over wat hij zou doen als hij speler was. "Ik ga gewoon liggen, in de hoop dat ik haar even diep in de ogen kan kijken en mijn moves na de wedstrijd maken", liet hij onder meer weten. De beelden van het commentaar gingen vervolgens rond op social media en leidden tot een hoop commotie: Westerman heeft één dag na de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd op De Herdgang spijt betuigd.

Westerman heeft via Twitter gereageerd op de storm aan kritiek. 'Ik ken Suzanne ook al een poosje, maar snap dat mijn opmerkingen inmiddels echt niet meer kunnen', liet hij weten tegenover één van zijn criticasters, journalist Annemarie Postma. 'Als ik mensen daarmee heb beledigd of boos gemaakt, bij dezen mijn welgemeende excuses.'

Ook FOX Sports heeft zich in de kwestie gemengd. "We vonden het ongepast en hebben dat ook direct aan hem laten weten. Koert begrijpt dat ook en heeft daar inmiddels zijn welgemeende excuses voor aangeboden", wordt een woordvoerder van de betaalzender geciteerd door het Algemeen Dagblad.