Hansen niet bij Jong Ajax: 'Geen coronatest, dan kan je ook niet spelen'

Hansen niet bij Jong Ajax: 'Geen coronatest, dan kan je ook niet spelen'

Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2020 om 17:58zo 30-08-2020 om 17:58

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag was zondag niet te benijden. Doordat het grote Ajax een oefenduel speelde tegen Union Berlin, moest hij een extreem jong elftal samenstellen tegen Roda JC: Sontje Hansen was bovendien niet van de partij.

Alle Ajacieden waren na de eeuwwisseling geboren en Van der Gaag had slechts vier reservespelers tot zijn beschikking. De achttienjarige Hansen – topscorer van het jeugd-WK van 2019 – was ook niet van de partij op De Toekomst. "Het is heel simpel: tegenwoordig moet je een coronatest doen. En Sontje heeft die coronatest niet gedaan, dus dan kan je niet spelen", reageerde de Jong Ajax-trainer na afloop tegenover FOX Sports.

Van der Gaag benadrukte dat het missen van de medische test 'door omstandigheden' was gebeurd. "Die schuld ligt niet alleen bij Sontje. Voordat we daar weer allemaal problemen mee krijgen... Maar hij heeft die test niet gedaan." De trainer moest noodgedwongen een aantal spelers van Ajax O18 bij de selectie halen: zij waren wél getest, voor de zekerheid. "Af en toe moeten er jongens op het laatste moment bijkomen, dat is nu dan gebeurd. Maar dan moeten ze wel van tevoren getest worden."

Jong Ajax werd zondag op de eigen Toekomst afgedroogd door Roda. Roland Alberg, Jordy Croux, Kees Luijckx en Niek Vossebelt bezorgden de geroutineerde gasten een 0-4 zege.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws