'Kapers op de kust' bedreigden Van de Beek-deal: Ontzettend snel gegaan

'Kapers op de kust' bedreigden Van de Beek-deal: "Ontzettend snel gegaan"

30-08-2020 22:43
69

De ontwikkelingen rondom Donny van de Beek hebben zich dit weekend in rap tempo opgevolgd, vertelt Ajax-watcher Mike Verweij. De aanvallende middenvelder ontbrak zaterdag plotseling in de wedstrijdselectie tegen Eintracht Frankfurt vanwege 'transferontwikkelingen': zondag werd duidelijk dat hij op weg is naar Manchester United.

Voor de coronacrisis leek hij op weg naar Real Madrid, maar die transfer werd on hold gezet. Manchester United rook vervolgens zijn kans: de interesse van The Mancunians bleef lange tijd sluimeren, maar zaterdag belandde alles alsnog in een stroomversnelling. "Wat er in de afgelopen 24 uur is gebeurd, is eigenlijk met geen pen te beschrijven", aldus Verweij in een item op de Telegraaf-site. "Het is ontzettend snel gegaan."

Volgens Verweij moest Manchester United opeens razendsnel handelen, omdat er meerdere 'kapers op de kust' – zowel binnen als buiten Engeland – waren. "Toen zijn allerlei afspraken die later gepland stonden, naar voren gehaald. En binnen de kortste keren waren ze akkoord."

Van de Beek kan voor vijf jaar tekenen en zal 40 à 45 miljoen euro kosten. Daar zag het vóór zaterdag dus nog niet naar uit. "De coronacrisis was al even bezig en Manchester United moest wel even in kaart brengen hoeveel dat zou kosten. Dat kostte de club ongeveer vier miljoen per week, dat had ze al 130 miljoen gekost. Dus Manchester United trapte op de rem. Toen dacht je wel: jezus, het zal toch na Real Madrid niet nóg een keer gebeuren dat zo'n grote club afhaakt... Nu is de Premier League toch uitgespeeld, is Manchester United verzekerd van allerlei miljoeneninkomsten en hebben ze doorgepakt."