Ultiem aanbod PSG afgewezen: 'Twee maanden later willen ze opeens verlengen'

Ultiem aanbod PSG afgewezen: 'Twee maanden later willen ze opeens verlengen'

31-08-2020 10:27 Laatste update: 10:31
21

Paris Saint-Germain heeft op het laatste moment een ultieme poging gedaan om Thiago Silva te behouden voor de club. Paulo Tonietto, de zaakwaarnemer van de 35-jarige Braziliaan geeft aan dat er voor Silva echter geen weg meer terug was.

Silva speelt volgend seizoen in het shirt van Chelsea, maar als het aan PSG had gelegen was de verdediger ook dit seizoen nog actief geweest in de Ligue 1. "Hij hoopte niet langer op een contractverlenging, omdat Leonardo (de technisch directeur van PSG, red.) hem twee maanden geleden vertelde dat zijn contract niet verlengd zou worden", geeft Tonietto aan in gesprek met L'Equipe. "Maar vorige week dinsdag belde hij Thiago met de vraag of hij nog een jaar kon blijven..."

Wedden

Meer odds

De Braziliaan had zijn keuze echter al gemaakt: bij Chelsea lag er een contract voor hem klaar. "Thiago had al overeenkomst bereikt met Chelsea, daar kon hij niet meer van afwijken", vervolgt Tonietto. "Als je zo'n aanbod krijgt, moet je ervan overtuigd zijn. Een technisch directeur vertelt een speler dat hij hem niet meer nodig heeft, maar wil twee maanden later opeens zijn contract verlengen. Hoe moeten we dat opvatten?"

Tuchel
Het vertrek van Silva was tegen het zere been van PSG-trainer Thomas Tuchel, die sowieso niet te spreken is over het technische beleid van de Franse club. "Tuchel wilde Thiago bij de club houden. Leonardo was degene die hem niet meer wilde. Dat was waarom Thiago, zelfs toen hij nog niet getekend had bij Chelsea, niet begreep waarom hij het aanbod van Leonardo moest accepteren."