'Ajax ruimt op: miskoop Magallán met forse optie tot koop naar Italië'

'Ajax ruimt op: miskoop Magallán met forse optie tot koop naar Italië'

01-09-2020 19:00 Laatste update: 21:55
195

Lisandro Magallán verlaat Ajax opnieuw op huurbasis. Volgens Gianluca Di Marzio ondergaat de Argentijnse verdediger donderdag een medische keuring in Italië.

Serie A-promovendus Crotone huurt Magallán tot het einde van het seizoen van Ajax, mits de check-up geen problemen oplevert. Volgens Di Marzio hebben de clubs een optie tot koop van negen miljoen euro afgesproken.

Steinar Dietz, zaakwaarnemer van Magallán, bevestigt de interesse van Crotone aan De Telegraaf. "De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium", laat hij weten.

Magallán had geen perspectief in Amsterdam, al stond de 26-jarige Argentijn afgelopen zondag in de oefenwedstrijd tegen Union Berlin (2-2) nog in de basis. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij La Liga-club Deportivo Alavés.

Crotone eindigde afgelopen seizoen op de tweede plek in de Serie B, waardoor de club komend seizoen uitkomt op het hoogste niveau. Ajax nam miskoop Magallán anderhalf jaar geleden voor negen miljoen euro over van Boca Juniors.

Met de transfer van Magallán komt het aantal Ajax-vertrekkers deze zomer op zes. Hakim Ziyech (Chelsea), Joël Veltman (Brighton), Razvan Marin (Cagliari), Benjamin van Leer (Sparta) en Kik Pierie (FC Twente, huur) gingen hem voor.