UEFA komt Willem II tegemoet en verplaatst Europa League-duel in Luxemburg

UEFA komt Willem II tegemoet en verplaatst Europa League-duel in Luxemburg

Gepubliceerd: woensdag 2 september 2020 om 15:35wo 02-09-2020 om 15:35

De UEFA is Willem II tegemoetgekomen en heeft het Europa League-duel met Progrès Niederkorn met één dag vervroegd. De Tricolores zouden eigenlijk op donderdag 17 september al in actie komen, maar treffen de Luxemburgers op woensdag.

Willem II heeft zo meer adempauze voor de eerste twee Eredivisie-speelronden. Op zaterdag 12 september wordt het seizoen geopend met een bezoek aan sc Heerenveen, op zondag 20 september komt Heracles Almelo naar Tilburg. Tussendoor zal Willem II dus op de woensdag zijn eerste Europese duel in vijftien jaar tijd spelen. "De wedstrijd wordt al om 18.30 uur gespeeld. Daarna gaan we zo snel mogelijk terug. Het is geen wereldreis", reageert trainer Adrie Koster (foto) tegenover het Brabants Dagblad.

Willem II werd maandag aan Progrès gekoppeld en hoorde één dag later al wie de mogelijke tegenstanders in de derde Europa League-voorronde zijn. Als de Tilburgers overeind blijven in Luxemburg, komt de winnaar van Lincoln Red Imps (Gibraltar)-Rangers FC (Schotland) naar het Koning Willem II Stadion. Die wedstrijd wordt op donderdag 24 september al gespeeld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar eindigt het Europese avontuur van Willem II?

Tweede voorronde
15%
Derde voorronde
34%
Vierde voorronde
11%
Groepsfase
41%
(1676 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws