'Heerenveen gaat vol voor toptalent als Ejuke-opvolger: spits in dubio'

'Heerenveen gaat vol voor toptalent als Ejuke-opvolger: spits in dubio'

04-09-2020 09:46 Laatste update: 12:23
26

SC Heerenveen heeft de ideale opvolger van de naar CSKA Moskou vertrokken Chidera Ejuke omcirkeld. Volgens Voetbal International wil de Friese club gaan voor Jens Petter Hauge.

De twintigjarige Hauge speelt in Noorwegen bij Bodo/Glimt en wordt gezien als een toptalent. De situatie van Hauge in Noorwegen is echter wel lastig: hij wil eerst kampioen worden met zijn club, maar dat betekent dat hij pas in de winter de overstap naar Heerenveen kan maken. De club zal dus moeten kiezen tussen een directe opvolger van Ejuke in de zomer, of een gedroomde opvolger in de winter.

Hauge is dit seizoen definitief doorgebroken bij Bodo, met elf goals in vijftien wedstrijden. Hij werd in juli al in verband gebracht met een transfer naar de Eredivisie. "Wat ik van Heerenveen vind? Ik denk dat het een mooie club is", vertelde hij tegen het Noorse TV2. "Er zouden zeker mogelijkheden zijn om meteen aan spelen toe te komen en stappen vooruit te zetten. Het is een 'spannende' club, maar ik ga er nu nog niet heen." Heerenveen wil naast een Ejuke-opvolger binnenkort ook de verdedigers Pawel Bochniewicz en Jan Paul van Hecke vastleggen, aldus VI