Ajax-fans richtten pijlen op Dijks: Iedereen maakte daar grappen over

Ajax-fans richtten pijlen op Dijks: "Iedereen maakte daar grappen over"

04-09-2020 20:25
54

Mitchell Dijks heeft in het verleden veel kritiek gehad en geeft toe dat dat hem geraakt heeft. De linksback was bij Ajax niet de meest geliefde speler. Bij Bologna is dat anders.

Bij Bologna voelt Dijks de steun die hij bij Ajax niet altijd voelde. "Tijdens de wedstrijd heb je momenten dat je er even doorheen zit. Dan is het fijn dat heel Bologna achter je staat. Ik ben vaak gevallen. Het is mooi om dan weer op te staan en te waarderen wat er dan gebeurt", zegt Dijks tegen 433.

In Amsterdam ging het niet vanzelf voor Dijks. Hij werd door de achterban vaak belachelijk gemaakt, al was er ook een deel dat hem door dik en dun steunde. "Ik vind het moeilijk om over te praten. Ik heb bij Ajax wel eens een wedstrijd gehad waarin m'n voorzetten niet lukten. Iedereen maakte daar grappen over. Als voetballer, maar ook als persoon is dat heel zwaar."

"Een heel land dat over je heen valt en zegt dat je niet kan voetballen en m'n voorzetten in de tweede ring belanden, dat doet heel veel met je. Daarom waardeer ik nu hoe Bologna met mij omgaat", zegt Dijks.

Dijks geeft toe dat hij weinig vriendschappen heeft met voetballers. "Ik kan mijn persoonlijkheid niet beschrijven, want zo ben ik niet. Ik ben altijd eerlijk. Ik heb meegemaakt met collega's dat ze tegen mij hele andere dingen zeiden dan in een interview. Dan denk ik: dit is helemaal niet wat jij tegen mij hebt gezegd. Ik ben gewoon mezelf en als je mij niet leuk vindt, dan ga je toch weg? Ik hou niet van leugens en en van achter de ellebogen. Daar heb ik een hekel aan, dus doe ik het zelf ook niet. Ik heb amper vriendschappen met voetballers, omdat ik niet heel close met ze ben. Er zijn veel mensen in de voetballerij die een masker op hebben."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hij toont zich van zijn eerlijkste en kwetsbaarste kant. @mitchelldijks is rauw! 🥩

Een bericht gedeeld door 433NL (@433nl) op