'Frenkie kwam direct van vakantie naar Oranje, we moesten opnieuw beginnen'

'Frenkie kwam direct van vakantie naar Oranje, we moesten opnieuw beginnen'

05-09-2020 17:02
28

Georginio Wijnaldum moest vrijdagavond even wennen toen hij eindelijk weer het shirt van Oranje mocht dragen. De middenvelder van – nu nog – Liverpool constateerde dat het weer even zoeken was naar de automatismen, na bijna één jaar zonder interlandvoetbal.

De ene international had tot eind augustus doorgespeeld, de andere had de benen stilgehouden, liet Wijnaldum na Nederland-Polen weten aan de NOS. "Het was even wennen. De ene was wat langer bezig dan de andere. Frenkie de Jong kwam van vakantie meteen naar het Nederlands elftal", liet hij weten met een lach. "Het grote probleem is dat je negen maanden niet samen gevoetbald hebt en dat je toch weer opnieuw moet beginnen. Dan is het lekker dat je die wedstrijd wint."

Oranje moest één helft warmdraaien, maakte in de tweede helft het verschil, maar moest in de slotfase toch weer wat gas terugnemen. "Het zakte wat weg", erkende Wijnaldum. "Misschien heeft dat met fitheid te maken. Maar dat moeten we nog analyseren, kijken wat er beter kan."

Maandag wacht alweer de volgende interland. Italië had vrijdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bosnië-Herzegovina en komt naar Amsterdam voor de tweede Nations League-speelronde.