Koeman overtuigde Guardiola van Aké: Toen ik dat hoorde, was ik 'bowled over'

Koeman overtuigde Guardiola van Aké: "Toen ik dat hoorde, was ik 'bowled over'"

06-09-2020 00:05
42

De zomer van 2020 was er één van uitersten voor Nathan Aké. De elfvoudig Oranje-international degradeerde medio juli met Bournemouth uit de Premier League, maar werd een paar weken later voor 45 miljoen euro binnengehaald door Manchester City: Aké kon het niet geloven toen The Citizens contact opnamen.

Manchester City-manager Pep Guardiola had informatie ingewonnen bij ex-ploeggenoot Ronald Koeman, toen nog bondscoach van Oranje. De Catalaan besloot na dit onderonsje door te drukken, kreeg Aké te horen toen hij in Frankrijk op vakantie was. "Toen ik dat hoorde, was ik bowled over. Ik moest in mijn arm knijpen", vertelt hij aan The Mirror. "Manchester City is één van de beste clubs ter wereld, Guardiola is één van de beste managers ter wereld. Ik heb een goed gesprek met hem gevoerd, we hadden direct een klik."

Wedden

Meer odds

De 25-jarige Hagenaar streed het afgelopen seizoen tegen degradatie, maar mag zich nu bewijzen in de Premier League-top. "We hebben met Bournemouth 65 goals tegen gekregen en ik was één van de verdedigers in het team. Ik heb dus ook gefaald. Maar blijkbaar heb ik het als individu wel goed gedaan. Misschien is dat een kwestie van ervaring, ervoor zorgen dat je zelf altijd je niveau haalt."

Bang voor zijn nieuwe uitdaging is Aké allerminst. "Ik ben hier niet om het ongelijk van mijn criticasters te bewijzen, want ik heb al laten zien dat ik mee kan op topniveau. Dat deed ik al toen ik van Den Haag naar Rotterdam ging om voor Feyenoord te spelen, dat deed ik al toen ik van Feyenoord naar Chelsea ging. Ik heb er ontzettend hard voor moeten werken om de top te bereiken, maar ik weet zeker dat ik er klaar voor ben."