Coutinho vlak na 8-2 terug naar Barcelona: 'Koeman belde hem één dag na de finale'

Coutinho vlak na 8-2 terug naar Barcelona: 'Koeman belde hem één dag na de finale'

Gepubliceerd: dinsdag 8 september 2020 om 16:04di 08-09-2020 om 16:04

Recordaankoop Philippe Coutinho gaat een nieuwe kans krijgen bij FC Barcelona. De Braziliaanse spelmaker kon zijn transfersom van 145 miljoen euro aanvankelijk niet waarmaken en vertrok op huurbasis naar Bayern München: Ronald Koeman wil Coutinho echter weer in zijn selectie opnemen.

Bayern had de Braziliaan voor 120 miljoen euro definitief over kunnen nemen, maar besloot zijn koopoptie niet te lichten. Coutinho won de Champions League-finale met Der Rekordmeister en werd kort daarna benaderd door kersvers Barça-trainer Koeman, vertelt zaakwaarnemer Kia Joorabchian bij talkSPORT. "Koeman belde hem de dag na de finale al. Philippe is zeker een onderdeel van zijn plannen: Koeman zag hem graag terugkeren."

Coutinho werd op woensdag 2 september officieel uitgezwaaid door Bayern en meldde zich al spoedig weer in Catalonië. "Hij zou pas op 7 september aansluiten, maar is een paar dagen eerder gekomen. Hij is topfit en wilde zijn ritme behouden", aldus Joorabchian, die goede hoop heeft dat zijn cliënt weer opbloeit in Camp Nou. "Alles wijst erop dat Barcelona voor een radicale koerswijziging heeft gekozen. Spelers als Coutinho, Dembélé, Griezmann: ze zullen allemaal een belangrijke rol gaan spelen."

Tijdens de beruchte 8-2 tegen Bayern kon Barcelona al met eigen ogen zien waartoe Coutinho in staat is. De Braziliaan scoorde pikant genoeg twee keer tegen zijn eigenlijke werkgever. "Je moet gewoon je werk doen. En dat deed hij met verve", aldus zijn zaakwaarnemer. "Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom Barcelona hem terug wilde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Coutinho het alsnog waarmaken in Camp Nou?

Ja
93%
Nee
7%
(1829 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws