Lammers hoofdpijndossier: 'Als ik PSV was, zou ik zeggen: de moord ermee'

Lammers hoofdpijndossier: 'Als ik PSV was, zou ik zeggen: de moord ermee'

11-09-2020 09:50
152

Sam Lammers lijkt aan zijn laatste periode als PSV-speler bezig. De 23-jarige aanvaller wil vertrekken uit Eindhoven, nu hij in de belangstelling staat van Serie A-club Atalanta Bergamo. PSV-icoon Björn van der Doelen twijfelt of Roger Schmidt Lammers mee moet nemen naar FC Groningen.

PSV speelt zondag om 16.45 uur de eerste wedstrijd in de Eredivisie. De ploeg van trainer Schmidt gaat op bezoek bij FC Groningen. Van der Doelen twijfelt echter of Lammers daarbij moet zijn. "Ik weet het niet", stelt hij in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Ik vraag me ook af hoe hij op de club rondloopt nu, kan hij mensen recht in de ogen kijken? Hoe kijken zijn medespelers nu naar hem? Hij maakt het zichzelf niet makkelijk hiermee."

Van der Doelen begrijpt niet hoe het zover heeft kunnen komen tussen Lammers en PSV. "Het verbaast me enorm. Hij lijkt me zo'n clubjongen waarvan zijn ouders zeggen: los dat nou even netjes op jongen. Je hebt ook met supporters te maken, hoe gaan die dadelijk reageren als hij speelt? Het valt niet goed bij de supporters als je op deze manier een breuk wil forceren. Hij had ook kunnen denken: laten we voor een mooie prijs voor PSV gaan, ze zijn ook altijd goed voor mij geweest."

De zaakwaarnemer van Lammers, Reza Fazeli, heeft volgens Van der Doelen zeker te maken met de huidige situatie. "Zo'n zaakwaarnemer is daar sterk van invloed op. Kennelijk is zo'n overeenkomst dus geen flikker meer waard. Als ik PSV was, zou ik zeggen: de moord ermee."