Spektakelstuk op Anfield: Liverpool dwingt dappere promovendus laat op de knieën

12-09-2020 20:22
54

Liverpool is het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een gelukkige zege Promovendus Leeds United slaagde er in een knotsgekke wedstrijd bijna in om de titelhouder op een gelijkspel te houden, maar moest in de slotfase capituleren: 4-3.

De seizoensopener van de regerend landskampioen begon enerverend. Na vier minuten lag de bal al op de stip voor Liverpool omdat Robin Koch de bal met de hand toucheerde. Mohamed Salah profiteerde daar optimaal van en tekende al snel zijn eerste goal van het seizoen aan. Lang duurde de voorsprong niet voor The Reds. Een kleine tien minuten later moest Alisson Becker de bal uit het net gaan vissen toen Jack Harrison de bal in vrije positie binnenknalde: 1-1.

Het was echter nog lang niet gedaan met alle momenten van opwinding op Anfield. Virgil van Dijk kopte Liverpool op uitstekende wijze op voorsprong, maar aan de andere kant van het veld ging de Oranje-captain gruwelijk in de fout en profiteerde Patrick Bamford (2-2). Er viel nóg een goal voor rust: Mohamed Salah vuurde raak en zorgde er daardoor voor dat The Reds met een voorsprong de kleedkamer in gingen.

Promovendus Leeds bleek na de rust echter een ontzettend taaie ploeg. Wederom knokten de mannen van trainer Marcelo Bielsa zich terug in de wedstrijd en dat was te danken aan Mateusz Klich, die in de Eredivisie bij PEC, FC Utrecht en FC Twente speelde. Hij vond de verre hoek na een prima actie en daardoor moest Liverpool in de slotfase toch nog gas geven. Van Dijk leek de winnende te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens een overtreding.

De laatste minuten van de wedstrijd waren uiteindelijk wel aan The Reds besteed. Twee minuten voor tijd kreeg Liverpool weer een penalty en wederom benutte Mohamed Salah die uitgelezen mogelijkheid. Daardoor ontsnapt de ploeg van trainer Jürgen Klopp aan puntenverlies en reist het dappere Leeds met lege handen weer naar huis.