Koeman maakt officieus debuut als trainer van Barcelona met oefenzege

Koeman maakt officieus debuut als trainer van Barcelona met oefenzege

12-09-2020 21:06
16

Ronald Koeman is zijn periode bij Barcelona begonnen met een oefenoverwinning op Nástic de Tarragona. De Spaanse derdedivisionist werd met 3-1 over de knie gelegd door de Catalanen, waar Frenkie de Jong en Lionel Messi allebei een helft in actie kwamen.

In de eerste helft speelde Messi voor het eerst sinds de transfersoap rond zijn persoon weer in het shirt van Barcelona. In het Estadi Johan Cruyff, het stadion waar het B-elftal en de vrouwen van Barça normaal gesproken acteren, werd Gimnástic snel overrompeld. Ousmane Dembélé opende de score met een schuiver door de benen van de keeper en Antoine Griezmann benutte een penalty nadat Gerard Piqué neer werd gelegd.

In de rust wisselde Koeman zijn hele elftal en dat betekende dat Frenkie de Jong de tweede helft speeltijd kreeg. Op dat moment stond het al 2-1 omdat Gimnástic voor de pauze al wat terug had gedaan. Uiteindelijk maakte Philippe Coutinho er vanaf de stip nog 3-1 van, maar heel overtuigend zag het er allemaal niet uit.

Volgende week speelt Barcelona nog een oefenwedstrijd tegen Girona en op 27 september begint de competitie voor Koeman en de zijnen met een thuiswedstrijd tegen Villarreal.