'Kayserispor betaalt geen 600.000 euro aan Feyenoord en krijgt transferban'

'Kayserispor betaalt geen 600.000 euro aan Feyenoord en krijgt transferban'

13-09-2020 16:41 Laatste update: 18:43
57

Kayserispor heeft van de FIFA en de Turkse voetbalbond (TFF) een transferban gekregen omdat de transfersom voor Bilal Basacikoglu niet op tijd betaald is aan Feyenoord. Dat melden Turkse media. Door het besluit van de FIFA kan de Turkse club maar liefst acht spelers niet opstellen.

Haberler en Karar schrijven dat Kayserispor nog geen geld heeft overgemaakt aan Feyenoord. De clubs spraken twee jaar geleden een transferbedrag van naar verluidt 600.000 euro af. Omdat Feyenoord nog altijd geen cent gekregen heeft, is Kayserispor gestraft door de FIFA en de TFF. 

Dat zorgt meteen voor grotere problemen. Kayserispor trok deze zomer maar liefst acht spelers aan: Yaw Ackah, Daniel Avramovski, Dimitrios Kolovetsios, Ilhan Depe, Harrison Manzala, Joseph Attamah, Mugdat Çelik en Aaron Justin Lennon. De club mag die echter niet opstellen. Kayserispor speelt zondagmiddag tegen Kasimpasa.

Basacikoglu (25) heeft bij Kayserispor nog een contract tot de zomer van 2022. Hij speelde vier jaar bij Feyenoord, maar was in De Kuip nooit echt onomstreden.