Dramatische seizoensstart: PSG verliest Le Classique en is nog steeds puntloos

13-09-2020 22:58 Laatste update: 23:10
46

Olympique Marseille heeft aartsrivaal Paris Saint-Germain een gevoelige tik uitgedeeld. Le Classique, de grootste wedstrijd in Frankrijk, werd door OM in het hol van de leeuw met 1-0 gewonnen en daardoor staat PSG na twee wedstrijden nog steeds op 0 punten. Er vielen vijf rode kaarten.

De Franse klassieker tussen grootmacht Paris Saint-Germain en gevallen topclub Olympique Marseille is de laatste jaren eigenlijk amper spannend meer. Nu kwam daar, wellicht door de afwezigen aan Parijse zijde, verandering in. Marseille kwam voor rust namelijk op voorsprong via Florian Thauvin, die een loepzuivere vrije trap van Dimitri Payet tot doelpunt promoveerde.

Een hard gelag voor PSG, dat het moest stellen zonder de van corona herstellende Kylian Mbappé. Ook Marquinhos en Mauro Icardi waren afwezig, maar trainer Thomas Tüchel had wel weer de beschikking over Neymar. De Braziliaan viel echter alleen op toen hij het aan de stok kreeg met Álvaro, een verdediger van Marseille.

In de tweede helft explodeerde de wedstrijd. De gelijkmaker van Angel di Maria werd wegens buitenspel afgekeurd en een minuut later kon ook Dario Benedetto stoppen met vieren. Zijn treffer werd ook afgevlagd, maar daar bestond grote twijfel over. In de slotfase beukte PSG op de poort, maar een goal viel niet meer. In de absolute slotfase ontspoorde de wedstrijd en kregen Layvin Kurzawa, Neymar, Leandro Paredes (allen PSG), Jordan Amavi en Dario Benedetto (OM) nog rood.

Het verliezen van de Franse klassieker is heel slecht nieuws voor de regerend landskampioen, dat na twee wedstrijden nog steeds op 0 punten staat en een dramatische seizoensstart beleeft. Vorige week verloor PSG zonder zeven sleutelspelers van Lens.