'Drama' voor geblesseerde Robben tegen PSV: 'Maar hij komt zeker terug'

14-09-2020 09:23
40

Willy van de Kerkhof baalt als een stekker van de rentree van Arjen Robben bij FC Groningen. De 36-jarige aanvaller moest het veld na dertig minuten spelen verlaten met een liesblessure.

"Een drama. Maar hij komt zeker terug", stelt Van de Kerkhof maandag in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. "Hij speelde goed. Ik heb hem niet op een fout kunnen betrappen. Ik hoop dat hij snel herstelt." Robben moest het veld na ongeveer een halfuur spelen verlaten met een liesblessure.

Willy is tevreden met het spel van PSV tegen Groningen. De ploeg van trainer Roger Schmidt stapte met een 1-3 van het veld. "Een verademing. Technisch zeer begaafd en snel." Zijn broer René is iets terughoudender. "Ze bereiken langzaam de vorm die de trainer wil."

Cody Gakpo zette de Eindhovenaren in de eerste helft op voorsprong. Groningen kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd door een doelpunt van Robben-vervanger Tomás Suslov, maar zag hoe PSV er door doelpunten van Donyell Malen en nogmaals Gakpo met de overwinning vandoor ging.