Cruijff laat zich uit over concurrentiestrijd bij Barça: 'Hij kan nog jaren mee'

Cruijff laat zich uit over concurrentiestrijd bij Barça: 'Hij kan nog jaren mee'

14-09-2020 10:01 Laatste update: 10:11
16

Jordi Cruijff verwacht veel van Frenkie de Jong tijdens het nieuwe Primera División-seizoen. Daarnaast laat hij zijn licht schijnen over de mogelijke transfers van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay naar Camp Nou.

"Vorig jaar speelde hij op een iets andere positie dan bij Ajax en de nationale ploeg", begint Cruijff over De Jong in gesprek met het Spaanse SPORT. "Dat wil niet zeggen dat Barcelona Sergio Busquets nu niet meer nodig heeft. Hij heeft nog een aantal goede jaren voor zich liggen. Barcelona speelt zestig wedstrijden per jaar, je kan niet praten over basisspelers en wisselspelers. Je kan niet vijftig wedstrijden per seizoen spelen, iedereen krijgt zijn momenten."

Wedden

Meer odds

Mocht Koeman 4-2-3-1 gaan spelen in Camp Nou bestaat er ook een mogelijkheid dat Busquets en De Jong naast elkaar gaan spelen op het middenveld. "Dat hangt dan weer af van de positie van Lionel Messi", vervolgt Cruijff. "Zolang je veel goede spelers hebt, is het een fijn 'probleem'. Het wordt pas vervelend als je geen goede spelers hebt."

Cruijff laat zich ook uit over de mogelijke transfers van Memphis en Wijnaldum naar Barcelona. "Luis Suárez is een man voor binnen het strafschopgebied, terwijl Memphis op meerdere posities kan spelen. En Wijnaldum speelt al jaren in Engeland, het voetbal is daar fysieker en dynamischer dan in Spanje. Maar ik geef liever geen commentaar op geruchten", sluit Cruijff af.