Ik dacht: misschien komt die spanning nog wel, maar het kwam niet

"Ik dacht: misschien komt die spanning nog wel, maar het kwam niet"

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 14:05ma 14-09-2020 om 14:05

Jayden Oosterwolde (19) maakt afgelopen zaterdagavond zijn Eredivisie-debuut voor FC Twente in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De linksback maakte een prima eerste indruk en had geen last van plankenkoorts.

"Ik dacht: misschien komt die spanning nog wel, maar het kwam niet", aldus een tevreden Oosterwolde tegenover Tubantia. Voorafgaand aan de partij vroeg FC Twente-trainer Ron Jans nog aan Oosterwolde of hij nerveus was voor zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. Oosterwolde antwoordde kort maar krachtig: "Nee."

Oosterwolde maakt de hele wedstrijd vol en verzorgde zelfs de assist op de 1-0 van Queensy Menig. Menig speelde samen met Oosterwolde aan de linkerkant en ziet mogelijkheden. "Ik praat veel met Jayden en probeer hem te helpen. Onze samenwerking kan nog veel beter."

Oosterwolde is afkomstig uit de Voetbal Acedemie FC Twente/Heracles tekende deze zomer een contract voor drie seizoenen. Na zijn indrukwekkende debuut werd hij verkozen in VP's Elftal van de Week.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws