'Ik denk dat we bij een topclub een andere Memphis Depay gaan zien'

'Ik denk dat we bij een topclub een andere Memphis Depay gaan zien'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 14:52di 15-09-2020 om 14:52

Ronald de Boer snapt wel dat Memphis Depay gekozen heeft voor een transfer naar FC Barcelona. Memphis zal echter wel alles moeten geven, wil hij van zijn Spaanse avontuur een succes maken.

"Daar hoef je niet lang over na te denken", zegt De Boer resoluut voor de camera van FOX Sports. "FC Barcelona is het hoogst haalbare, samen met Liverpool, Real Madrid, Manchester City en Paris Saint-Germain. Je hoeft niet te twijfelen aan dat rijtje. Dat is wat je altijd al hebt gedroomd."

Ronald Koeman wilde Memphis graag naar Barcelona halen. "Hij heeft bij Nederland goed gespeeld onder Koeman. Die combi maakt het interessant", zegt De Boer. "Koeman kan hem raken en zo begeleiden zodat hij doet wat hij moet doen. Dat is bij het Nederlands elftal ook gebeurd, maar of dat uiteindelijk gaat lukken, weet je nooit."

"Bij PSV was hij het mannetje en ging hij naar Manchester United, maar toen was hij nog jong en onervaren. Nu heeft hij in al die jaren zoveel ervaring opgedaan, dus ik denk dat we bij een topclub een andere Memphis gaan zien. Wat ook gunstig is: hij moet zich weer bewijzen. Hij moet de kleedkamer winnen, het publiek voor zich winnen. Daardoor is hij gemotiveerd en heeft hij de focus, want dat ontbrak soms bij hem."

Olympique Lyon en Barcelona zijn akkoord, maar de Spaanse bond houdt de transfer van Memphis nog tegen. Barcelona moet eerst aantonen dat er voldoende geld binnenkomt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Memphis slagen in Spanje?

(4581 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws