Deel één van dubbeldeal tussen Spurs en Real Madrid: Reguilón gepresenteerd

Deel één van dubbeldeal tussen Spurs en Real Madrid: Reguilón gepresenteerd

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 18:35za 19-09-2020 om 18:35

Laatste update: zaterdag 19 september 2020 om 18:58za 19-09-2020 om 18:58

Sergio Reguilón gaat zijn geluk in de Premier League beproeven: Tottenham Hotspur neemt de 23-jarige linksback over van Real Madrid. Reguilón maakte vorig seizoen indruk als huurling van Sevilla, maar had in het Estadio Santiago Bernabéu weinig kans op speeltijd.

Het is echter niet uitgesloten dat de kersvers Spaans international op termijn alsnog het Real Madrid-shirt gaat dragen: De Koninklijke is een terugkoopoptie overeengekomen met Tottenham. Het eveneens geïnteresseerde Manchester United had geen trek in een dergelijke constructie, Tottenham was wél bereid om hiermee akkoord te gaan. De Noord-Londenaren hebben dertig miljoen euro overgemaakt en hebben Reguilón een vijfjarig contract voorgeschoteld.

De geboren Madrileen doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid en leek tijdens het seizoen 2018/2019 door te breken bij De Koninklijke. Na het ontslag van trainer Santiago Solari en de terugkeer van Zinedine Zidane, keerden zijn kansen echter. Marcelo en Ferland Mendy werden de eerste twee linksbacks in de pikorde, Reguilón mocht bij Sevilla ervaring opdoen en heeft dat ook gedaan. Eind augustus stond hij met de Europa League-bokaal in zijn handen, niet lang daarna debuteerde hij als Spaans international.

De linksback, die een contract tot medio 2025 tekent, krijgt naar alle waarschijnlijkheid spoedig gezelschap van een oude bekende uit Madrid. Tottenham Hotspur is namelijk druk bezig om Gareth Bale – in 2013 voor honderd miljoen euro aan Real Madrid verkocht – terug te halen uit de Spaanse hoofdstad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws