Diemers wint slag van 'gearriveerde' Toornstra: 'Teixeira is ook echt heel goed'

Diemers wint slag van 'gearriveerde' Toornstra: 'Teixeira is ook echt heel goed'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 07:58do 17-09-2020 om 07:58

Mark Diemers besliste de eerste slag met Jens Toornstra in zijn voordeel. De 26-jarige middenvelder kreeg de voorkeur van coach Dick Advocaat in het Eredivisie-duel van Feyenoord met PEC Zwolle.

"Ik zag het in de week voor PEC aankomen", zegt Diemers in het Algemeen Dagblad. "Of mij dat verbaast? Ik wilde op een rustige manier binnenkomen bij Feyenoord, eerst de jongens goed leren kennen en dan snel aanpikken bij het vereiste niveau. Maar ik heb, denk ik, meteen een goede voorbereiding gedraaid. Jens Toornstra ken ik al langer, hij is natuurlijk een gearriveerde speler, de trainer had tegen PEC ook Jens kunnen laten spelen. Maar ik was de gelukkige."

Dick Advocaat stelde dat Diemers voor zijn gevoel iets verder is dan Toornstra. "Als je met betere spelers gaat voetballen, dan ga je blijkbaar mee in dat niveau. En het niveau lag echt veel hoger dan ik gewend was. Er zit nog zo veel meer rek in", stelt Diemers, die overkwam van Fortuna Sittard. Ook tegen FC Twente lijkt hij zondag te starten. "Maar de concurrentie is groot, João Teixeira is er ook bijgekomen en dat is echt een heel goede speler."

Diemers heeft in vergelijking met zijn tijd bij Fortuna geen vrije rol meer. "Het is harder werken. En het is kijken. Als Orkun Kökcü diepgaat, moet ik op mijn positie blijven. En andersom natuurlijk. En als je bij Feyenoord speelt, moet je ook af en toe een sliding maken op het middenveld. Liefst niet te veel, hoor. Lekker de bal rond laten gaan is het beste."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Blijft Diemers basisspeler bij Feyenoord?

(1121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws