Acht besmettingen bij Vitesse: hoofdtrainer Letsch niet op de bank tegen Sparta

Acht besmettingen bij Vitesse: hoofdtrainer Letsch niet op de bank tegen Sparta

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 10:48do 17-09-2020 om 10:48

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 10:50do 17-09-2020 om 10:50

Bij Vitesse is uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Acht stafleden, waaronder hoofdtrainer Thomas Letsch, zijn positief getest en moeten in thuisquarantaine.

Ook assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en coördinator medische zaken en fysiotherapeut Jos Kortekaas ontbreken vanwege een positieve coronatest.

Het duel met Sparta van komende zaterdag gaat gewoon door. De KNVB heeft dispensatie verleend, waardoor technisch directeur Johannes Spors, voormalig interim-trainer Edward Sturing en Nicky Hofs Vitesse mogen leiden. Donderdag worden alle betrokkenen bij Vitesse opnieuw getest op het coronavirus. 

"De KNVB reageerde begripvol. Samen hebben we zorgvuldig de situatie besproken", legt algemeen directeur Pascal van Wijk uit op de website van Vitesse. "We zijn blij met het begrip vanuit de voetbalbond en de dispensatie die verleend is zodat Johannes samen met Edward en Nicky zaterdag het duel kunnen leiden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws