'Boadu komt er echt wel aan, dat wordt straks echt zo'n Zlatan'

'Boadu komt er echt wel aan, dat wordt straks echt zo'n Zlatan'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 17:55do 17-09-2020 om 17:55

Barry van Galen vindt het opvallend dat 'mooiweervoetballers' Myron Boadu en Calvin Stengs niet thuisgaven in het duel van AZ met Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League. De clubicoon denkt dat de smaakmakers nog een jaartje moeten rijpen in Alkmaar.

"Ik wil het niet echt mooiweervoetballers noemen, maar het zijn van die mooie spelers. Als het zonnetje schijnt en het gras nog mooi vers is, dan zijn dat vaak de spelers die uitblinken", doelt Van Galen in de Retteketet Podcast van Voetbal International op Boadu en Stengs. "Dit is hun tijd eigenlijk, deze maanden. Ik had van hen veel meer aanwezigheid verwacht."

De voormalig middenvelder denkt dat blessures in de voorbereiding de Alkmaarse smaakmakers parten speelt, maar vindt het te vroeg voor conclusies. "Als je de voorbereiding mist heb je een kutseizoen, zeg ik altijd. Het heeft echt invloed. Maar ik blijf zeggen: er is nog niets aan de hand. Voor de competitie hoeft dit nog niets te zeggen. Die jongens komen er echt wel aan. Boadu krijgt altijd zijn kansjes wel."

Het bewijst wel dat Stengs en Boadu beter nog een seizoen bij AZ kunnen blijven. "Je ziet dat ze nog jonge beentjes hebben, ze staan nog niet zo stevig. Maar die gozer (Boadu, red.) is groot, dat wordt straks echt zo'n Zlatan. Als Zlatan de bal van zijn voet springen, dan heeft hij nog balbezit. Dat is een beest, daar komt niemand bij. Dat is een kwestie van tijd bij Stengs en Boadu, dat kun je niet verwachten van jongens van twintig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws