Setién komt met statement en spant een zaak aan tegen FC Barcelona

Setién komt met statement en spant een zaak aan tegen FC Barcelona

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 18:50do 17-09-2020 om 18:50

FC Barcelona is nog niet van Quique Setién af. Via de officiële kanalen laat de opzij gezette Spanjaard weten dat hij pas woensdag op de hoogte is gebracht van zijn ontslag. Barcelona communiceerde vlak na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (2-8) al dat Setién geen trainer meer was.

Spaanse media meldden woensdag dat Ronald Koeman officieel nog niet ingeschreven kan worden als nieuwe trainer omdat de formaliteiten met zijn voorganger Setién nog niet zijn geregeld. Laatstgenoemde komt nu met een statement, ook namens zijn assistenten Eder Sarabia, Jon Pascua en Fran Soto.

'Na een maand van absolute stilte van de directie van FC Barcelona, ondanks meerdere verzoeken van ons, hebben we gisteren (woensdag, red.) eindelijk via een burofax de eerste officiële communicatie ontvangen', laat Setién weten. 'Deze communicatie bevestigt de intentie van de directie om niet de contracten van de medewerkers te respecteren die op 14 januari 2020 zijn ingegaan.'

Setién is door Barcelona vrijgesteld van werkzaamheden en niet formeel ontslagen. Daardoor liep zijn contract nog door. 'Voor mij, Quique Setién, was het na 17 augustus al duidelijk dat ik door de club en president (Josep Maria Bartomeu, red.) met onmiddellijke ingang opzij ben gezet', vervolgt Setién. 'Ik kreeg echter pas gisteren, 16 september (een maand later), per brief mijn ontslag (zonder enige schikking).' Setién claimt dat zijn assistenten, 'tot onze verrassing', 'verplaatst' zouden worden binnen de club.

Setién onderneemt juridische stappen tegen Barcelona. 'We zijn gedwongen om de zaak aan onze advocaten te geven en juridische stappen te ondernemen. Dit doen we om onze rechten te behouden die met Barcelona zijn afgesproken.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws