Update: 'Barcelona vindt oplossing met Setién: weg vrij voor Koeman'

Update: 'Barcelona vindt oplossing met Setién: weg vrij voor Koeman'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 07:28do 17-09-2020 om 07:28

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 16:32do 17-09-2020 om 16:32

Ronald Koeman boekte woensdag zijn tweede oefenzege op rij met FC Barcelona, maar het is nog de vraag of hij bij de start van La Liga op de bank mag plaatsnemen. De Catalanen bereikten namelijk nog geen akkoord met voorganger Quique Setién over een vertrekpremie.

De vertrokken trainer wil het volledige laatste jaar van zijn contract uitbetaald krijgen, schrijft Cadena COPE. Zolang Barcelona en Setién geen schikking treffen, wacht Koeman op groen licht. De Spaanse bond kan pas toestemming geven als het ontslag van Setién volledig is afgewikkeld.

Barcelona heeft nog iets meer dan een week de tijd om overeenstemming te bereiken met Setién. De Catalanen beginnen op 27 september aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Koeman mag het team tijdens oefenduels wel gewoon leiden. Barça was woensdag met 3-1 te sterk voor Girona. De voorbereiding wordt zaterdag afgesloten met een vriendschappelijk treffen tegen Elche. 

Update: De weg is dan toch vrij voor Ronald Koeman om tijdens het eerste La Liga-duel van het seizoen op de bank van FC Barcelona plaats te nemen. Blaugrana heeft een vertrekregeling getroffen met Quique Setién, waardoor de Nederlander bij de Spaanse voetbalbond kan worden ingeschreven als de nieuwe trainer. Dat meldt Cadena COPE. Setién had een contract tot medio 2021, maar ziet nu af van zijn salaris voor dat laatste jaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat FC Barcelona onder Koeman een nieuwe glorietijd tegemoet?

(8176 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws