'PEC Zwolle verrast en huurt Nederlands 'buitenkansje' (19) van Dortmund'

'PEC Zwolle verrast en huurt Nederlands 'buitenkansje' (19) van Dortmund'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 20:28do 17-09-2020 om 20:28

PEC Zwolle gaat zich verrassend versterken met Immanuel Pherai. Dat meldt De Stentor. De negentienjarige middenvelder van Borussia Dortmund wordt voor één seizoen gehuurd van Borussia Dortmund.

PEC maakt de komst van Pherai vrijdag bekend, aldus De Stentor. Het Nederlandse toptalent traint per direct mee in Zwolle en is mogelijk speelgerechtigd voor de uitwedstrijd tegen AZ van aanstaande zaterdag. Volgens trainer John Stegeman is Pherai een 'buitenkansje'.

Pherai maakte in 2017 de overstap van AZ naar Borussia Dortmund, dat onder meer Ajax en Manchester United aftroefde. In Duitsland staat hij te boek als een groot talent, maar een vaste plek in de wekelijkse wedstrijdselectie is nog niet realistisch. Dortmund stalt de middenvelder liever in de Eredivisie. Hij kan ook uit de voeten als vleugelspeler.

Pherai trainde in de voorbereiding mee met de hoofdmacht van Dortmund en stond ook regelmatig op het veld in de oefencampagne. Vorige maand tegen Austria Wien (11-2) maakte hij zijn eerste doelpunt voor BVB, waarna hij de winnende treffer maakte tegen Sparta (2-1) en meedeed tegen Feyenoord (1-3).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws