'Urgente situatie in Amsterdam: Ajax meldt zich op transfermarkt bij vertrek Dest'

'Urgente situatie in Amsterdam: Ajax meldt zich op transfermarkt bij vertrek Dest'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 21:55do 17-09-2020 om 21:55

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 22:14do 17-09-2020 om 22:14

Het is 'onvermijdelijk' dat Ajax zich bij een vertrek van Sergiño Dest gaat melden op de transfermarkt. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Bayern München maakt werk van de negentienjarige vleugelverdediger.

Bayern meldde zich deze week in Amsterdam om de transfer van Dest te bespreken. Het eerste bod van de Duitse recordkampioen - zo'n vijftien miljoen euro - werd echter van tafel geveegd door Ajax-directeur Marc Overmars. Ajax zet in op een vaste transfersom van twintig miljoen euro en vijf miljoen aan variabelen.

Als Dest in de laatste drie weken van de transferperiode wordt verkocht, gaat Ajax de transfermarkt op. De komst van een extra verdediger is 'urgent', omdat de Amsterdamse club deze zomer Joël Veltman, Kik Pierie en Lisandro Magallán liet gaan en Edson Álvarez door trainer Erik ten Hag wordt gezien als middenvelder.

Het is onduidelijk welke spelers Ajax op de schaduwlijst heeft staan in het geval Dest vertrekt. 'Versterkingen moeten dan voorkomen dat Ten Hag met instortingsgevaar in de defensie een prop- en verwachtingsvol seizoen afwerken moet', schrijft het AD.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws