Odegaard maakte diepe indruk bij Heerenveen: 'Zal persconferentie nooit vergeten'

Odegaard maakte diepe indruk bij Heerenveen: 'Zal persconferentie nooit vergeten'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 09:31vr 18-09-2020 om 09:31

Gerry Hamstra, de technisch manager van sc Heerenveen, zal de totstandkoming van de transfer van Martin Odegaard naar Friesland nooit meer vergeten. Alles bleef onder de radar, tot verbazing van Hamstra.

"Real Madrid had destijds wat zaakwaarnemers die aan het bekijken waren wat een goede club voor Martin zou zijn", begint Hamstra in gesprek met Voetbal International. "Wij waren wel geïnteresseerd en stonden er in Scandinavië als club natuurlijk goed op. Vervolgens hebben we eind december een afspraak met Martin, zijn vriendin en vader gemaakt. Ze zijn hiernaartoe gekomen, we hebben een presentatie gegeven en het stadion laten zien. Daarna zijn we met zijn allen wat gaan eten in Heerenveen."

Het bezoek van Odegaard bleef, tot verbazing van Hamstra, onder de radar. "Natuurlijk waren we bang dat het uit zou lekken, Martin was al een grote naam. Maar alles bleef stil. Een paar dagen later belde zijn vader op. Martin dacht dat hij zich bij ons goed zou kunnen ontwikkelen. Vervolgens hebben we het afgehandeld met Real Madrid, half januari konden we hem vervolgens presenteren."

Persconferentie
De persconferentie na de transfer van Odegaard maakte indruk op de technisch manager van Heerenveen. Vooral de rust die Odegaard op zijn achttiende al uitstraalde. "Die persconferentie zal ik niet snel meer vergeten. De belangstelling was enorm, ook met media uit Noorwegen en Spanje. Maar hoe hij tegenover die menigte bepaalde zaken besprak, of juist compleet van zich af liet glijden. Hij was pas achttien jaar, hè… Petje af."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws