Duidelijke taal Ten Hag: 'Ik wil dat Dest blijft, anders haalt Ajax een vervanger'

Duidelijke taal Ten Hag: 'Ik wil dat Dest blijft, anders haalt Ajax een vervanger'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 13:40vr 18-09-2020 om 13:40

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 13:56vr 18-09-2020 om 13:56

Erik ten Hag bevestigt noch ontkent de aanstaande transfer van Sergiño Dest naar Bayern München. De negentienjarige vleugelverdediger speelt zondag 'gewoon' in de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisie-seizoen tegen RKC Waalwijk. Mocht hij vertrekken, dan gaat Ajax de transfermarkt op.

"Dest is speler van Ajax. Hij heeft getraind en we gaan ons voorbereiden op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk", reageert Ten Hag op de persconferentie. Bayern München meldde zich deze week met een miljoenenbod in Amsterdam, maar Marc Overmars wil minimaal twintig miljoen euro zien. "Ik kan niets over de interesse zeggen", aldus Ten Hag.

De Ajax-trainer kan wel bevestigen dat er 'heel veel interesse' is voor de spelers van Ajax. "Dest heeft een mooie ontwikkeling gemaakt, dus daar staan we niet raar over te kijken. Als dat gebeurt (deal met Bayern, red.), is het wel wat dunnetjes in de verdediging. Ik ben er geen voorstander van, maar mocht het gebeuren, dan moeten we wel op zoek naar een vervanger."

"We praten weleens over mooie clubs in Europa, maar ik zou zeggen dat Ajax de meest aantrekkelijke is. Ik richt me op Ajax en richt me op de ontwikkeling van Ajax. Ik heb het niet over andere clubs, want ik wil dat hij blijft. Als er uiteindelijk een andere uitkomst is, moeten we op zoek naar een vervanger", besluit Ten Hag.

Bayern zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Dest over een vierjarig contract. Hij staat ook in de belangstelling van FC Barcelona, maar de Duitse recordkampioen kan door de op handen zijnde transfer van Thiago Alcântara naar Liverpool meteen in actie komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws