Advocaat over 'sloper' Spajic: 'Ik weet niet wie hier nou weer mee gekomen is..'

Advocaat over 'sloper' Spajic: 'Ik weet niet wie hier nou weer mee gekomen is..'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 14:51vr 18-09-2020 om 14:51

Uros Spajic, de nieuwe centrale verdediger van Feyenoord, moet niet bestempeld worden als 'sloper' of 'schopper'. Dat zegt trainer Dick Advocaat, die benadrukt dat de Serviër echt wel meer kan dan alleen hard spelen.

Op de persconferentie liet de oefenmeester van de Rotterdammers weten dat hij het niet eens is met het predicaat 'schopper'. "Ik weet niet wie hier nou weer mee gekomen is..", begint hij zijn verhaal. "Oké, het is een jongen die niet wegloopt voor een duel en zijn tegenstander, maar als we hem nu al namen als sloper mee gaan geven is dat niet goed voor hem en voor Feyenoord."

Zijn geschiedenis bij Anderlecht en Krasnodar zeggen Advocaat dat Spajic een heel ander type speler is dan alleen een sloper. "Hij heeft bij clubs gespeeld waar hij echt wel wat meer moet kunnen dan alleen schoppen. Krasnodar heeft gewoon zes miljoen voor hem betaald, dat doen ze niet als hij niet kan voetballen. Hem zomaar betitelen als schopper is niet goed."

Vooralsnog moet Feyenoord het wel nog even zonder de Servische verdediger stellen. "Hij heeft wat problemen met zijn werkvergunning, maar Feyenoord weet wel wat ze daar mee moeten doen", legt de ervaren trainer uit. "Dat hebben ze vaker gedaan. Ik baal er ook niet van, want ik wist het op voorhand al. Dan is het minder erg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws