Zeefuik denkt terug: 'Wonnen alles bij Ajax, grappig dat je elkaar weer tegenkomt'

Zeefuik denkt terug: 'Wonnen alles bij Ajax, grappig dat je elkaar weer tegenkomt'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 12:51za 19-09-2020 om 12:51

Deyovaisio Zeefuik kan niet wachten op zijn debuut in de Bundesliga. De verdediger maakte deze zomer de overstap van FC Groningen naar Hertha BSC, maar daarvoor moest hij veel moeite doen.

"Eindelijk. Het duurde veel langer dan ik had verwacht, maar uiteindelijk heb ik toch mijn transfer gekregen", begint Zeefuik in gesprek met De Telegraaf. Zeefuik wilde een stap hogerop maken na vorig seizoen. "Dat had ik ook aangegeven bij de club. Ik was blij met de interesse en het verhaal van Hertha, dat speelt in een interessante competitie. Het is een mooie, groeiende club. Een club met ambities, die overeenkomen met die van mij. Want ik wil óók groeien en zoveel mogelijk winnen. "

In Berlijn komt Zeefuik zijn oude maatje Javairô Dilrosun tegen, die hij nog kent uit zijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax. "Met hem heb ik vanaf de F1 samengespeeld, totdat hij op zijn zestiende naar Manchester City vertrok. We wonnen alles bij Ajax, grappig dat je elkaar nu weer tegenkomt."

Zeefuik geeft aan dat de andere Nederlanders hem goed geholpen hebben in zijn eerste periode bij de club. "Javairo en de andere jongens hebben mij de weg gewezen in Berlijn. Nu nog steeds trouwens. In het begin had ik nog geen appartement en moest ik dus elke dag uiteten. Zij hebben mij de juiste 'tentjes' gewezen", sluit Zeefuik af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws