Holla denkt aan tijd bij Brighton: 'Feyenoord gaat veel plezier aan hem beleven'

Holla denkt aan tijd bij Brighton: 'Feyenoord gaat veel plezier aan hem beleven'

20-09-2020 08:30 Laatste update: 08:31
93

Danny Holla speelde in het seizoen 2015/2016 samen met João Carlos Teixeira bij Brighton & Hove Albion. Teixeira werd een grote toekomst toegedicht, hij vertrok naar Liverpool, maar het kwam er uiteindelijk niet uit. Holla twijfelt echter niet: de Portugees gaat het dit jaar maken bij Feyenoord.

Holla en Teixeira woonden in hun tijd bij Brighton dicht bij elkaar en reden af en toe samen naar de training. "Hij was destijds echt een groot talent. Iedereen had het er toen ook over bij Brighton dat er een jongen kwam van Liverpool", begint Holla in gesprek met de NOS. "Je zag ook gelijk dat hij iets speciaals had. Hij kan kansen creëren, dribbelen, is erg goed in de ruimte en ziet veel. Hij kan spelers aanspelen en is erg handig. Hij was ook erg goed dat seizoen."

Teixeira redde het uiteindelijk niet in Engeland en gaat het volgend seizoen in de Eredivisie proberen bij Feyenoord. "Het is allemaal wat anders gelopen voor hem. Voor mij is het lastig in te schatten waarom hij het niet gered heeft", vervolgt Holla. "Bij clubs als Liverpool en Porto moet je er gelijk staan en je kansen pakken. Dat is niet makkelijk als je jong bent. Maar ze hebben hem natuurlijk niet voor niets aangetrokken."

Holla, op dit moment actief voor Sliema Wanderers uit Malta, verwacht dit seizoen veel van de 27-jarige Portugees. "Ik denk dat hij goed past in de Eredivisie. Hij is een voetballende speler en begrijpt het spel goed. Feyenoord gaat veel plezier aan hem beleven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s