Elia verklapt geheim: 'Dit weet niemand, ik zou van FC Twente naar Ajax gaan'

Elia verklapt geheim: 'Dit weet niemand, ik zou van FC Twente naar Ajax gaan'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 12:09zo 20-09-2020 om 12:09

Eljero Elia had in 2009 voor Ajax kunnen tekenen. De nu 33-jarige vleugelaanvaller, die uiteindelijk naar HSV vertrok, sprak met Marco van Basten over zijn eventuele rol in het Amsterdamse team.

Tijdens Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports vertelt Elia over zijn gesprek met de toenmalige trainer van Ajax. "Niemand weet dit, maar ik had met Van Basten gesproken en zou van FC Twente naar Ajax gaan", vertelt de vleugelspeler die dit seizoen voor FC Utrecht speelt. "Hij zei dat ik de middenlijn niet over zou gaan en de rechtsback gewoon kon laten lopen. Laat maar gaan, zei hij."

Op die manier voorzag Van Basten een sleutelrol voor Elia in het aanvalsspel van de Ajacieden. "Van de vier of vijf keer dat hij dan op onze helft komt geeft hij een vroege voorzet en als we die wegwerken komt hij naar jou", doet Elia uit de doeken wat hem verteld werd. "Dan sta je vrij op de centrale verdediger van de tegenpartij. Dan gaat die back daarna gewoon terug."

Uiteindelijk ging Elia niet naar Ajax. "Toen is het HSV geworden, inderdaad", lacht de ervaren Utrecht-aanvaller. "Maar als ik nog iets langer had gewacht, was ik naar Tottenham Hotspur gegaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws