'Ik ga door tot ik erbij neerval, wil een keer kampioen worden met FC Utrecht'

'Ik ga door tot ik erbij neerval, wil een keer kampioen worden met FC Utrecht'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 12:33zo 20-09-2020 om 12:33

Frans van Seumeren, de 70-jarige eigenaar, wil koste wat het kost een keer kampioen worden met FC Utrecht. De zakenman zegt dat de club zijn 'levenswerk' is en dat dat pas voltooid is als de Domstedelingen de schaal omhoog houden.

Van Seumeren geniet van zijn rol bij Utrecht en werkt toe richting het grote doel. "Een keer kampioen worden", zegt hij in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "Maar met een structurele plek in de top 5 van Nederland kan ik ook goed leven. Een Nederlandse topclub, gebouwd op een gezonde financiële basis, dat is het grote doel. Ik heb aardig wat leergeld betaald, maar we komen daar steeds dichterbij."

Voorlopig zal de 70-jarige eigenaar nog wel bij de club betrokken blijven. Van Seumeren heeft een aantal aandelen verkocht, maar dat wil volgens hem niet zeggen dat het einde van zijn rol bij de club nabij is. "Nee hoor, ik ga hiermee door tot ik erbij neerval. Het geld dat die aandelenverkoop opleverde, hebben we meteen terug in FC Utrecht gestopt."

Dit seizoen spreekt Utrecht de wens uit om de traditionele top-drie aan te vallen. Met aankopen als Eljero Elia en Mimoun Mahi willen de Domstedelingen verrassen. "Er gaat heel veel veranderen in de komende jaren. Op Europees niveau gaat er veel verschuiven, met nieuwe Europese toernooien, met televisiegelden."

"De besprekingen over de BeNeLiga zijn er niet zomaar", gaat Van Seumeren verder. "Of dat nu lukt of niet: het is een vorm van anticiperen op de toekomst. Juist daarom is het voor FC Utrecht nu zo belangrijk om aan te haken. Als we binnen twee à drie jaar niet serieus meetellen in Nederland, zijn we te laat. Dat missen we de boot."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws