Update: Heerenveen bevestigt vertrek op huurbasis, geen optie tot koop voor Tromsø

Update: Heerenveen bevestigt vertrek op huurbasis, geen optie tot koop voor Tromsø

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 22:22ma 21-09-2020 om 22:22

Runar Espejord gaat sc Heerenveen na ruim negen maanden tijdelijk verlaten, meldt Voetbal International. De 24-jarige Noorse spits kwam halverwege het seizoen 2019/2020 over van Tromsø en keert nu op huurbasis terug naar zijn oude club.

Heerenveen en Tromsø waren al langere tijd met elkaar in gesprek over een rentree van Espejord, die overbodig was in het Abe Lenstra Stadion. De aanvalsleider kwam tijdens zijn eerste seizoen tot acht officiële optredens, waarin hij niet scoorde. Tijdens de zomerstop keerde Henk Veerman terug bij Heerenveen en was de rol van Espejord uitgespeeld: de Noor zat zaterdag nog op de bank tegen Fortuna Sittard, maar keert voorlopig niet meer terug.

Espejord wordt namelijk tot het einde van het jaar verhuurd aan zijn oude club, die midden in het Noorse voetbalseizoen zit. Daarna keert hij terug bij Heerenveen, waar hij nog tot medio 2022 onder contract staat. Tromsø heeft volgens VI namelijk geen optie tot koop bedongen.

Update: Heerenveen heeft het vertrek van Runar Espejord bevestigd. De Noor keert terug op het oude nest bij Tromsø: Espejord maakt het seizoen op huurbasis af in Noorwegen. Hij keert op 1 januari weer terug bij Heerenveen.

"Door fysieke omstandigheden en het vroegtijdig beëindigen van de Eredivisie door corona, heeft Runar niet veel gespeeld", geeft Gerry Hamstra, technisch directeur van Heerenveen, aan op de clubwebsite. "De komende drie maanden kan hij in een vertrouwde omgeving weer aan spelen toe gaan komen om weer wedstrijdritme op te doen. We hebben er vertrouwen in dat Runar in januari weer aansluit bij de groep."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws