Carrière bij Willem II én Rangers: 'We waren oppermachtig tegen PSV en Ajax'

Carrière bij Willem II én Rangers: 'We waren oppermachtig tegen PSV en Ajax'

Bert Konterman was in het verleden actief voor Willem II én Rangers. De twee ploegen nemen het donderdag tegen elkaar op in de voorrondes van de Europa League. Konterman denkt dat de Tilburgers een kans maken tegen de Schotse club.

Een voorkeur durft Konterman niet uit te spreken. "Ik gun alle clubs waar ik voor gevoetbald heb het beste", vertelt hij in gesprek met het Brabants Dagblad. "Willem II is in Europa bezig aan nieuw hoofdstuk. Voor Rangers is het de weg terug naar de absolute top."

Het seizoen in zijn carrière waar Konterman de beste herinneringen aan bewaart is er één bij Willem II. "Dan denk ik toch aan dat ene jaar van mij onder Co Adriaanse bij Willem II. We kwalificeerden ons voor Europees voetbal. Daar ging een heel proces aan vooraf. De manier waarop Adriaanse erin slaagde om een team te smeden was ongekend. We waren thuis oppermachtig tegen PSV en Ajax."

Willem II heeft donderdag een kans om van Rangers te winnen, denkt Konterman. De Tilburgers moeten dan wel voorkomen dat ze gaan spelen zoals Feyenoord vorig jaar deed tegen Rangers. "Dan moet de club niet, zoals Feyenoord vorig seizoen op Ibrox, meegaan in de strijd. Dan ga je het niet winnen. Willem II moet uit de duels blijven. Met fijn uitgevoerd en tactisch sterk positiespel kun je Rangers pijn doen", sluit Konterman af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s