Atlético Madrid heeft vijf dagen voor seizoensopening opnieuw coronanieuws

Atlético Madrid heeft vijf dagen voor seizoensopening opnieuw coronanieuws

22-09-2020 13:58 Laatste update: 14:01
34

Atlético Madrid is wederom getroffen door het coronavirus. Verdediger José María Giménez heeft een positieve test afgelegd, hebben Los Rojiblancos dinsdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

De spelersgroep en de technische staf van Atlético werd maandag getest. De nummer drie van de vorige Primera División-jaargang heeft de uitslagen binnengekregen en kan één positieve testuitslag bekendmaken: Giménez moet voorlopig in thuisquarantaine blijven. De overige spelers gaan door met trainen, maar doen dat volgens de geldende protocollen in Spanje individueel.

Atlético begint op zondag 27 september aan het nieuwe Primera División-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Granada. Los Rojiblancos hebben al meerdere coronabesmettingen gehad. Sime Vrsaljko en Ángel Correa bleken in augustus besmet en mochten niet naar Lissabon afreizen voor de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig. Later bleek dat trainer Diego Simeone het virus had opgelopen: Atlético was toen in trainingskamp, maar moest die sessie voortijdig beëindigen.