Update: Atlético mag namen openbaar maken, Correa en Vrsaljko in quarantaine

Update: Atlético mag namen openbaar maken, Correa en Vrsaljko in quarantaine

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 14:08ma 10-08-2020 om 14:08

Atlético Madrid heeft zondagavond coronanieuws gedeeld. De meest recente testronde bij Los Rojiblancos heeft twee positieve tests aan het licht gebracht: inmiddels is er een nieuwe testronde gepland.

Een delegatie van 93 selectiespelers, stafleden en andere clubmedewerkers liet zich begin augustus al testen: toen kwamen er geen besmettingen aan het licht. De tests van zaterdag 8 augustus hebben dus twee besmettingen aangetoond, maakt Atlético Madrid zondagavond bekend. De nummer drie van Spanje maakt vanwege privacyredenen geen namen bekend, maar laat wel weten dat de betrokkenen direct in quarantaine zijn geplaatst en dat de namen door zijn gegeven aan de Spaanse en Portugese voetbalbonden, de UEFA en de gezondheidsautoriteiten van beide landen.

Atlético wordt op donderdag 13 augustus namelijk in Lissabon verwacht voor de Champions League-kwartfinale tegen RB Leipzig: volgens de oorspronkelijke planning wilde men op maandag 10 augustus aan de reis naar het buurland beginnen. Volgens de Madrilenen worden er in overleg met de UEFA plannen gemaakt voor een nieuwe testronde. Deze zal te zijner tijd gecommuniceerd worden.

De ploeg van Diego Simeone plaatste zich vlak voor het uitbreken van het coronavirus voor de kwartfinale van de Champions League, door titelhouder Liverpool in eigen huis te verrassen. Tegenstander RB Leipzig ontdeed zich medio maart van Tottenham Hotspur.

Update: Atlético heeft maandag bekend mogen maken welke spelers aanvankelijk een positieve test hadden afgelegd. Aanvaller Ángel Correa en back Sime Vrsaljko reizen niet mee naar Lissabon en zullen donderdag niet meespelen tegen RB Leipzig. Los Rojiblancos hebben een aanvullende testronde doorgevoerd, maar deze heeft louter negatieve resultaten opgeleverd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws