Rolexbende wilde Tadic beschieten: 'Hij zou nooit meer kunnen voetballen'

Rolexbende wilde Tadic beschieten: 'Hij zou nooit meer kunnen voetballen'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 17:15di 22-09-2020 om 17:15

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 17:55di 22-09-2020 om 17:55

De Rolexbende had onder meer diverse Ajacieden in het vizier, melden De Telegraaf en Het Parool. De groep hield zich bezig met juwelenroof, dinsdag startte de  rechtszaak tegen de vier verdachten.

De bende heeft van 2016 tot begin 2019 toegeslagen en roofde naar verluidt zo'n tien Rolexen, onder meer van Estelle Cruijff. Daarbij werd grof geweld gebruikt. Ook Dusan Tadic, Siem de Jong (toen nog speler van Ajax), Luuk de Jong, Adam Maher en Steven Bergwijn waren potentiële doelwitten. Omdat de beveiliging van Tadic te goed zou zijn geweest, kon de bende niet dicht bij hem in de buurt komen. Al is wel degelijk overwogen om hem te overvallen. 

De Telegraaf beschrijft de details van de geplande operatie. Tadic zou thuis worden overvallen en in zijn been worden geschoten met een Glock, een semiautomatisch pistool. "Bambambam", citeert De Telegraaf een van de verdachten.

'Hij zou nooit meer kunnen voetballen, maar dan konden ze wel zijn horloge pakken', voegt de krant toe. Mounir C., een van de verdachten, zet vraagtekens bij de geschetste operatie. "Ik weet niet of deze versie overeenkomt met wat we echt wilden. Dat was gewoon snel geld." De verdachten werden afgeluisterd door de politie. 

De Rolexbende reed de hele dag rond, op zoek naar mogelijke doelwitten. Estelle Cruijff kwam er slecht vanaf en is niet alleen beroofd, maar ook toegetakeld door de verdachten. Ook rapper Lil' Kleine stond op de radar. De zaak tegen de verdachten gaat woensdag verder.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws