'Transfervrije Götze (28) krijgt verrassend telefoontje uit München'

'Transfervrije Götze (28) krijgt verrassend telefoontje uit München'

23-09-2020 07:21 Laatste update: 07:23
29

Mario Götze staat mogelijk voor een verrassende terugkeer naar Bayern München. Trainer Hansi Flick heeft met de transfervrije spelmaker gebeld, meldt BILD.

Götze (28) is transfervrij na het aflopen van zijn contract bij Borussia Dortmund. Flick ziet de aanvallende middenvelder graag komen, maar voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en sportief directeur Hasan Salihamidzic hebben daar voorlopig een stokje voor gestoken. Zij herinneren zich nog hoe hoog de druk op Götze was tijdens zijn eerste periode in München, waarin zijn positie week-in-week-uit bekritiseerd werd door de fans.

Götze speelde van 2013 tot 2016 voor Bayern München, dat hem voor 37 miljoen euro overnam van Borussia Dortmund. Datzelfde Dortmund betaalde in 2016 27 miljoen euro voor zijn terugkeer. Götze staat zelf wel open voor een terugkeer naar Beieren. "Ik heb ambities en wil heel graag de Champions League winnen", aldus de spelmaker, die genoegen neemt met een kort contract en een flink lager salaris om Bayern tegemoet te komen.