Aboutaleb 'laat het niet gaan': laatste kans voor Feyenoord-fans in duel met ADO

Aboutaleb 'laat het niet gaan': laatste kans voor Feyenoord-fans in duel met ADO

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 17:56wo 23-09-2020 om 17:56

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, waarschuwt Feyenoord en zijn supporters. Als de 1,5-meter-regel tijdens het duel met ADO Den Haag van zondag niet wordt nageleefd, gaat De Kuip dicht.

Tijdens de wedstrijd tegen FC Twente waren de Feyenoord-fans meerdere keren aan het zingen of juichen en werd de 1,5-meter-regel niet nageleefd. Aboutaleb verwacht dat de Rotterdamse club onder meer 25 extra stewards gaat inzetten. "Dat gaat het verschil niet maken", beaamt de burgemeester bij Jinek. "Maar wij hebben als burgemeesters gezamenlijk tegen het kabinet gezegd: optreden tegen geschreeuw in het stadion is ondoenlijk voor ons."

"Dat neemt niet weg dat de speaker van Feyenoord de microfoon niet heeft gegrepen om te zeggen: jongens kappen", vervolgt Aboutaleb. "Van de kant van de scheidsrechter is er niets gebeurd. De directie van Feyenoord heeft niet ingegrepen", somt hij op.

"Ik geef ze nog één kans", waarschuwt de burgemeester. "Ik ga komend weekend tegen ADO niet naar het geluid luisteren, maar ik let op beelden waar supporters samengepakt zitten. Je kunt in een stadion waar normaal 45.000 supporters zitten echt anderhalve meter afstand houden. Als je dat niet doet, dan is dat het bewust bruskeren van de regel. Daar gaan we op handhaven."

Aboutaleb laat aan duidelijkheid niets te wensen over. "Als dit komend weekeinde nog een keer gebeurt, dan is het over en uit met supporters in het Feyenoord-stadion. Ik kan het niet laten gaan. Als je het laat gaan omdat het een grote club is, dan ben je als overheid echt ongeloofwaardig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws