Feyenoord-arts gelooft in volle Kuip en schakelt fans in voor corona-onderzoek

Feyenoord-arts gelooft in volle Kuip en schakelt fans in voor corona-onderzoek

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 16:55di 22-09-2020 om 16:55

Feyenoord-clubarts Casper van Eijck wil aantonen dat bijvoorbeeld een volle Kuip veilig is en niet tot meer coronabesmettingen leidt. Hij vraagt fans van de Rotterdamse club om hulp bij zijn onderzoek naar het bezoeken van grote evenementen. 

Van Eijck werkt met virologe Annemiek van der Eijk aan het onderzoek, met als doel de gegevens van stadionbezoekers te verzamelen. In samenwerking met de afdeling Virologie van het Erasmus MC, de GGD Rotterdam-Rijnmond, de gemeente Rotterdam en medewerkers van TU Delft en de Wageningen Universiteit is er een studie opgezet die tijdens zes thuisduels van Feyenoord loopt, te beginnen komende zondag tegen ADO Den Haag.

"Door mee te doen aan het onderzoek 'Krijg De Kuip weer vol!' help je niet alleen ons stadion weer vol te krijgen, maar draag je ook bij aan baanbrekend onderzoek", vertelt Van Eijck op de website van Feyenoord. "Wanneer wij kunnen aantonen dat het bezoeken van grote evenementen zoals de thuiswedstrijden van onze club veilig is, zal het hopelijk snel weer mogelijk worden om meer toeschouwers toe te kunnen laten."

De fans die naar De Kuip gaan kunnen een app downloaden. In de app moeten zij wekelijks drie vragen beantwoorden en voor de wedstrijd moeten ze zich laten testen op het virus. Dit kan iedereen vrijwillig en kosteloos laten doen vanaf Feyenoord-Sparta Rotterdam op 18 oktober.

De aankondiging van het onderzoek volgt nadat Feyenoord afgelopen weekeinde nog kritiek kreeg, omdat in het thuisduel met FC Twente regelmatig gezang en geschreeuw was te horen vanaf de tribune. Premier Mark Rutte stelde zelfs dat fans 'gewoon hun bek moeten houden'. Die woorden nam hij later terug, al 'blijft de boodschap hetzelfde'. Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam waarschuwde Feyenoord.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws