Eiting gaat 'tiki-taka-voetbal' spelen: Tussen al het boerenkoolvoetbal

Eiting gaat 'tiki-taka-voetbal' spelen: "Tussen al het boerenkoolvoetbal"

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 20:19wo 23-09-2020 om 20:19

Carel Eiting zet zijn carrière op huurbasis voort bij het Engelse Huddersfield Town, maar had ook voor een andere club kunnen kiezen. Volgens Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International wilde ook het Griekse PAOK Saloniki hem hebben. Jansen zegt dat in de Pak Schaal Podcast.

Eiting kwam niet in de plannen van Ajax-trainer Erik ten Hag voor en koos daarom eieren voor z'n geld. Hij werd vorige week verhuurd aan Championship-club Huddersfield Town. "Het is een vrij opvallende transfer. Hij kon op het laatste moment kiezen tussen PAOK Saloniki en Huddersfield Town", zegt Jansen. "Dat is symbolisch gezien kiezen tussen stamppot met een kroontje voor de jus en een mooie rookworst en gewoon een goede Griekse maaltijd."

Jansen legt uit waarom Eiting voor Huddersfield Town gekozen heeft. "Z'n zaakwaarnemer Guido Albers gaf aan dat het aan de trainer (Danny Cowley, red.) ligt. Dat is een assistent van Bielsa geweest. Hij wil met Huddersfield Town tiki-taka/modern voetbal gaan spelen en wil een echte nummer zes als Eiting."

"Hij heeft uitvoerig met Eiting gesproken en z'n plannen op tafel gelegd. Tussen al het boerenkoolvoetbal, de lange ballen en de duels, wil Huddersfield Town tiki-taka-voetbal gaan spelen. De trainer ziet in Eiting een ideale rol. Daar werd hij enthousiast van", zegt Jansen. "Hij kon ook naar bijna alle subtoppers in Nederland, het blijft een goede voetballer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eiting breekt nog door in Ajax 1

Ja
33%
Nee
67%
(5109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws